snijtekens
snijtekens
snijtekens
snijtekens

Ons werk is al 25 jaar te vinden in de wijk, stad, gemeenschap, landelijke en internationale netwerken.

Het Stadmakersfonds (2019 - nu)

Het Stadmakersfonds is een investeringsfonds voor stadmakers, opgericht als een zelfstandige stichting geïnitieerd door Stipo en Stadkwadraat, met partners Provincie Utrecht en Triodos Bank. Na de lancering in Utrecht heeft  de Raad van Advies en het bestuur van het Stadmakersfonds de ambitie om uit te breiden naar andere provincies en uit te groeien tot een landelijk fonds voor stadmakersinitiatieven.

Bezoek de website 

Lees meer over het Stadmakersfonds.

CoMaker (2019 - nu) 

CoMaker is de ‘publieke ontwikkelaar’ achter projecten als ZOHO en De Wasserij. 

STIPO, Stadkwadraat en Van Schagen Architecten hebben de krachten gebundeld en een maatschappelijk ontwikkelaar opgericht: CoMaker BV. Deze ontwikkelaar richt zich bij haar vastgoedprojecten op maximaal maatschappelijk rendement met als basis een gezonde businesscase.

Bezoek de website

Maar dit is zeker niet alles! Benieuwd naar onze andere initiatieven?

Our City? (2019 - nu)

Our City? is een boek en programma over het tegengaan van uitsluiting in de openbare ruimte, opgezet met onze partners uit Placemaking Europe en Project for Public Spaces en uitgegeven onder onze eigen naam (STIPO Publishing).

ZOHO Rotterdam (2015-2019)

Samen met Havensteder, gemeente Rotterdam en een door STIPO geïnitieerde community van 100 mede-investeerders ontwikkelde wij het gebied ZOHO. ZOHO (het Zomerhofkwartier) was een verouderd wederopbouw-bedrijvengebied aan de rand van de binnenstad van Rotterdam. Nu is het een gebied met maakbedrijven, sociale ondernemingen en stadmakers.

Bezoek de website

The City at Eye Level (2015 - nu)

In 2015 initieerde STIPO The City at Eye Level, wat sindsdien uitgroeide tot een boekenreeks en internationaal programma voor meer menselijke maat en sociaal leven als basis voor de stad. Samen met 200+ co-auteurs en partners zijn er verschillende edities uitgebracht: The City at Eye Level – Lessons for Street Plinths (i.s.m. UN-Habitat, Project for Public Spaces en Gehl Architects), The City at Eye Level in the Netherlands, The City at Eye Level for Kids (i.s.m. de Bernard van Leer Foundation, en de Centre for the Future of Public Spaces) en The City at Eye Level Asia (initiatief van Stipo, Think City en Urban Discovery).

Bezoek de website

Placemaking Europe (2018 - nu)

In 2018 geïnitieerd STIPO een netwerk voor placemakers in Europa. Inmiddels bestaat het netwerk uit meer dan 3.000 actieve deelnemers door heel Europa, 100 leiders, 15 werkgroepen. In het verlengde wordt er jaarlijkse een conferentie georganiseerd Placemaking Week Europe om mensen en kennis bij elkaar te brengen.

Bezoek de website

The Real Play City Challenge (2020 - nu)

The Real Play City Challenge is een wereldwijde prijsvraag voor kindvriendelijke placemaking. De challenge is een samenwerking met Huasipichanga, Hannah Wright, PlacemakingX en the Real Play Coalition. The Real Play Coalition bestaat uit Unicef, National Geographic, Lego Foundation, Ikea en Arup.

Bezoek de website