Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stefania Campioli

Stagiaire Cities in Placemaking

Na haar afstuderen werkte Stefania zeven jaar als freelance architect. Omdat ze haar passie voor stadsontwikkeling wilde verdiepen, is ze vervolgens het onderzoek ingegaan. Ze won een beurs bij de Politecnico di Milano, waar ze zich richtte op het bestuderen van de toegankelijkheid en inclusiviteit van de stad Mantua. Na die ervaring wilde ze haar expertise richten op het mensvriendelijker maken van steden op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en gelijkheid. Momenteel promoveert Stefania aan de Politecnico di Milano in onderzoek naar hoe co-design ontwerpers kan helpen bij het maken van inclusieve, gezonde en veilige openbare ruimten.

Als stagiaire bij STIPO is ze deel van het Cities in Placemaking programma en ondersteunt ze het team, het bestuur en de organisatie met verschillende taken. Daarbij wilt ze met name leren hoe je placemaking processen kunt plannen en beheren voor een systematische verandering,

Stefania is gelukkig getrouwd met Marco, waarmee ze veel gemeenschappelijke interesses deelt. Ze heeft een passie voor architectuur, design en fotografie. Verder houdt ze van reizen en gezond koken. Haar vrije tijd spendeert ze het liefst in het gezelschap van haar naasten onder het genot van een goede maaltijd. Om zichzelf weer op te laden en stoom af te blazen, traint en bokst ze graag.