Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Khadidja Konate

STIPO Italië

Khadidja heeft een achtergrond in architectuur en landschapsplanning en is gespecialiseerd in placemaking en participatieve processen, van culturele interventies tot grootschalige participatieve infrastructuren. Ze is gedreven om het potentieel van mensen aan te wakkeren om zelf de toekomst van hun steden vorm te geven.

Na gewerkt te hebben bij Urban Scale Interventions in Noord-Ierland, een creatieve studio die publieke en private organisaties ondersteunt bij mensgerichte innovatie in design, is Khadidja nu terug in Italië. Daar werkt ze samen met Giulia aan het opzetten van STIPO Italië.

In elk project stelt ze twee dingen centraal: de zintuiglijke ervaring van mensen, en hun vermogen tot interactie met- en transformatie van ruimtes op onverwachte manieren. Dit wordt geïllustreerd door haar passie voor openbare ruimte-installaties, zoals muzikale schommels, en voor alternatieve manieren om culturele instellingen ervaren, zoals in het participatieve museum van Nina Simon.