Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ioana Murgoci

Communications Intern

Ik heb een achtergrond in Social Sciences, specifiek in International Relations en Politicologie. Ik heb mijn bachelor afgerond aan Amsterdam University College. Daar kreeg ik de kans om mijn eigen curriculum vorm te geven en zo een multidisciplinaire achtergrond te ontwikkelen. Ik heb mijn master aan de Universiteit Leiden afgerond met het programma International Relations and Diplomacy. 

In mijn werk probeer ik de samenhang tussen verschillende velden te doorgronden. Ik vind het belangrijk om vraagstukken, taken en projecten vanuit een kritische invalshoek te benaderen. De gebieden waarin ik het meest geïnteresseerd ben, zijn genderongelijkheid, conflictbeheersing en de klimaatcrisis en klimaatadaptatie. Ik probeer dit op te nemen in mijn werk bij STIPO en Placemaking Europe.

Bij STIPO wil ik zoveel mogelijk leren over placemaking en de relatie ervan met verschillende onderwerpen zoals inclusiviteit, kunst, storytelling en stedelijke ontwikkeling.

Naast mijn stage maak ik ook deel uit van het TEDxAmsterdam Communications team.

Ik heb een passie voor koffie en wijn, dus in mijn vrije tijd vind je me in cafés en op terrassen genietend van de zon. Ik ben erg sociaal, dus breng ik graag tijd door met mijn vrienden en plan ik verschillende activiteiten met hen. Dit jaar ben ik van plan om naar zo veel mogelijk concerten te gaan en een diepere duik in de kunstwereld te nemen, muzikanten, tentoonstellingen en verschillende culturen te verkennen.