Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

STIPO NIEUWSBRIEF SEPTEMBER

SAMEN STAD MAKEN IN TIJDEN VAN CORONA 

Samen stad maken in tijden van Corona vraagt vaak om een wat andere aanpak dan we voorheen gewend waren. STIPO werkt in projecten nooit alleen en komt graag met zoveel mogelijk mensen uit de wijk in contact om de dynamiek van een plek te doorgronden en samen te werken aan plekken waar iedereen zich thuis voelt. Maar hoe blijf je doorwerken als je noodgedwongen meer op afstand te werk moet gaan?

Een goed voorbeeld is ons project in Overvecht, een buitenwijk van Utrecht. Voor de eerste stakeholderbijeenkomst gingen wij met een breed scala aan maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven het participatietraject vormgeven. Vol energie gingen wij de sessie in, maar halverwege de avond kondigde premier Rutte de intelligente lockdown aan. De eerste gedachte was meteen: ‘Hoe lossen we dat nu op?” Een dik half jaar later weten we dat er tal van mogelijkheden zijn. Ook online is het mogelijk om goede gesprekken met bewoners te voeren, zelfs een placegame blijkt prima online met een grote groep mensen uit te voeren. En, binnen de veilige marges van het RIVM blijkt live nog steeds veel mogelijk.

Met veel creativiteit en flexibiliteit ontstonden vele nieuwe oplossingen binnen onze opdrachten de afgelopen maanden. Nu het ernaar uitziet dat de maatregelen nog een lange tijd van kracht zullen blijven, delen we graag onze vondsten en aanpakken uit de praktijk met jullie. In deze STIPO nieuwsbrief kan je in het kort lezen over projecten in Rotterdam, Rijnhuizen, Oud Hoenderhoek, Carnisse, de Kolenkitbuurt, Overvecht, de KW-Haven en Spoorzone Haarlem Zuidwest. Nieuwsgierig of wil je hier graag verder over praten, benader een van onze teamleden die verbonden aan het project zijn of bel ons kantoor. Stad maken doen we samen, ook in tijden van corona.

Veel inspiratie gewenst!
Het STIPO Team

Lees de hele nieuwsbrief hier.