Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

STIPO NIEUWSBRIEF DECEMBER

Winter in de stad 

Nu de dagen korter zijn en het weer steeds guurder, zijn we geneigd ons terug te trekken in onze huizen. Maar met dat vele thuiswerken is het belangrijk om regelmatig een frisse neus te halen om gezond te blijven. Als STIPO team motiveren wij elkaar om iedere dag een Ommetje te maken, en delen we foto’s van leuke observaties in onze eigen buurt. Zo deelden we al de mooiste geveltuintjes, het beste bankje, en de meest interessante plint. Het lelijkste gebouw en de meest kitscherige kerstverlichting mochten natuurlijk ook niet ontbreken.

In deze uitdagende tijd is het een kunst om elkaar te verrassen met een beetje creativiteit in de openbare ruimte. Buurtcafé’s brengen gezelligheid met koek en zopie, ondernemersverenigingen slaan de handen ineen voor wat extra sfeerverlichting in de stad, en in ons internationale netwerk Placemaking Europe inspireren we elkaar met goede voorbeelden van winter placemaking. Zo brengen we gezamenlijk een beetje licht in de donkere steden, en nodigen we uit tot sociale interactie op gepaste afstand.

In deze STIPO nieuwsbrief delen wij vast wat van deze inspiratie, en kan je lezen waar je de komende tijd nog veel meer kunt leren. En we kijken ook voorzichtig vooruit naar een zonnig voorjaar, vol goede voornemens voor betere steden.

Veel inspiratie gewenst in de donkere koude wintermaanden,
Warme groet,
het STIPO Team

Lees de hele nieuwsbrief hier.