Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

STIPO NIEUWSBRIEF DECEMBER

VERLIEZEN WE DE MENS NIET UIT HET OOG?

Temidden van de Coronacrisis werken we hard door aan de toekomstbestendigheid van onze steden. Denk aan de straten, pleinen, parken, gebouwen, alles moet de komende jaren worden aangepast om een bijdrage te leveren aan de reductie van CO2 uitstoot, het opvangen van water en het tegengaan van hittestress. Straten worden heringericht, parken krijgen wadi’s en de grootste ingreep van alles: onze woningen, kantoren en winkels gaan van het aardgas af. De voornaamste reden hiervoor zijn de klimaatdoelstellingen. Ook vraagstukken rond gezonde lucht en gezond binnenklimaat spelen een rol. En dan is de tweedeling in de samenleving ook nooit ver weg: bewoners van de wijken die onderaan de lijstjes staan hebben van alles iets meer. Meer fijnstof, meer verharding, meer vochtige en tochtige woningen, meer gezondheidsproblemen en meer moeite met het betalen van de energierekening. Hoe brengen we meer menselijke maat in de energietransitie?

Ook in deze editie: een prikkelende verzameling rapporten, podcasts en boeken voor de knusse weken rond het haardvuur, een duik in het City at Eye Level archief én een hele leuke mededeling wat betreft Placemaking Week 2022!

Lees snel de hele Stipo DECEMBER nieuwsbrief!