Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tender Peperklip Schiedam-Oost

Voor de aanbesteding voor een Hart van de Wijk, Schiedam-Oost, maakte STIPO deel uit van het winnende team van Ballast Nedam / Kikx Development, met Architecten MoederscheimMoonen Architects & Orange Architects.

Winnend concept

Met het winnende concept Care & Dare komt er een nieuw hart van de wijk in een kwetsbare en diverse wijk. Stipo heeft de participatie en co-creatie strategie bedacht om het plan aan te sluiten of de behoeftes van de wijk en omgeving. Onder andere door middel van omgevingswandelingen met de belangrijke stakeholders uit de buurt kwam naar voren wat er nodig is in deze wijk en deze omgeving. Er komt een nieuw gebouw voor de basisschool, de sporthallen worden vernieuwd en er komt een wijkcentrum nieuwe stijl. Hier gaat het niet alleen om zorg en welzijn maar ook over samenkomen, uitdaging en prikkeling.

Vervolgtraject

Momenteel is het vervolgtraject in gang gezet waarbij belangrijke stakeholders meegenomen zijn naar Huis van Eemnes, dat als inspiratie voorbeeld dient om na te denken over hoe een het hart van de wijk kan werken. In het vervolgtraject is nu ook het informatietraject met de buurt van start gegaan.

Meer weten?

Stipo is blij met de mooie bijdrage die het heeft geleverd aan het plan en kijkt uit naar de volgende stappen van het team. Klik hier voor meer informatie over het project. Bent u geïnteresseerd geraakt en heeft u vragen of wilt u verkennen welke rol Stipo in uw tender of project kan spelen? Neem contact op met Lisette van Rhijn!