Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Woontoren Hezelpoort- Duet

Tender Hezelpoort / Duet

Voor de aanbesteding voor de woontoren en parkeergarage bij de Hezelpoort, Nijmegen maakte STIPO deel uit van het winnende team van VanWonen (in samenwerking met Powerhouse Company, de Architekten Cie., LOLA Landscape Architects). STIPO ontwikkelde de sociale strategie voor DUET, met 383 appartementen in verschillende prijscategorieën voor studenten, starters, doorstromers en senioren. Voor meer informatie klik hier. Voor de Gemeente was het belangrijk dat de nieuw te bouwen woontoren de verbinding legde op 3 verschillende niveaus.

Eerste niveau

Het eerste niveau bestaat uit de sociale cohesie binnen het gebouw zelf. Aan de ene kant is er nagedacht om het buurtgevoel te creëren met de direct omwonenden door gemeenschappelijke ruimtes. Aan de andere kant zijn gemeenschappelijke voorzieningen op de grensgebieden van deze ‘gebouwbuurtjes’ geplaatst die uitnodigen tot ontmoeting en menging met andere buurtjes in het gebouw. 

Tweede niveau

Op het tweede niveau legt de woontoren verbinding met de omliggende buurt. Door de buurt in te gaan, te spreken met bewoners, ondernemers en stadmakers kwam de identiteit en de behoefte van de buurt naar voren. Het woongebouw staat met de voeten in het groen en verbindt de oude omringende volksbuurten met het nieuwe Waalfront.

Derde niveau

Op het derde niveau verbindt Duet zich met de rest van de stad. Duet voegt een nieuwe functie toe aan de stad Nijmegen en er is gekeken welke voorzieningen er in de omgeving waren of juist ontbraken. Er is zowel gekeken naar de huidige functie als ook naar de historische functie als Wagenplein in het verleden. Waar vroeger de paarden en wagens werden uitgestald, worden nu auto’s geparkeerd om vervolgens in de stad te shoppen. Duet wordt zo ontwikkeld, met onder andere een nieuw stadsplein en openbaar dakpark, dat men door het gebouw naar de stad kan lopen. Op deze manier worden verschillende Nijmegenaren met elkaar verbonden.

Meer weten?

Stipo is verheugd met het resultaat en staat open voor nieuwe samenwerkingen. Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd zijn om een samenwerking te verkennen voor uw tender, neem dan contact op met Lisette van Rhijn.