Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schiphol Placemaking Outdoors Workshop

Placemaking Workshop – Schiphol Commercial

Context

Rondom Schiphol is ligt het Centrale Innovatie District, met 140 bedrijven die daar kantoren huren. De binnenruimte fungeren uitstekend maar de buitenruimte tussen en naast de gebouwen wordt zelden gebruikt. Het is niet levendig, sommige gebouwen hebben er geen directe toegang toe en werknemers die met de bus of auto komen, gaan er niet doorheen. Er zijn langetermijnplannen voor het hele gebied, evenals eenmalige activiteiten die daar plaatsvinden, maar er zijn geen initiatieven die, met snelle, goedkope en lichte methoden, kunnen helpen om deze ruimtes te activeren en werknemers aan te moedigen ze te gebruiken.

Workshop

Stipo heeft een workshop gegeven waarbij we in een inspiratiesessie onze eigen kennis en ervaring vanuit onze projecten hebben gedeeld over de waarde die placemaking kan toevoegen om het gebied te verbeteren tot een ‘plek’. Daarnaast hebben we de best practices van bedrijfsinnovatiegebieden geboden en geanalyseerd om als inspiratie te dien voor de eigen omgeving.

Door middel van een placegame hebben we bijgedragen aan het verruimen van de blik van medewerkers omtrent de ruimte en plekken om zich heen. Daarnaast is bijgedragen aan het ontwikkelen van snelle, goedkope en lichte ideeën die kunnen helpen om de plekken te activeren.

Meer weten?

Heeft u een vergelijkbare vraag en bent u geïnteresseerd geraakt? Neem contact op met Olga Sowa!