Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interne training voor de Gemeente Lansingerland

Lansingerland is een gemeente tussen Den Haag en Rotterdam en bestaat uit drie dorpen. De gemeente is momenteel volop in ontwikkeling en er worden verschillende nieuwe woonwijken gebouwd: Bleizo West, Driehoek Noordpolder, Westpolder, Wilderszijde. Dit vereist veel planning die moet worden gecoördineerd binnen de gemeente, en vooral tussen twee teams: RES (Ruimtelijke Economische Strategie) en GO (Gebiedsopgaven). Om ervoor te zorgen dat de nieuwe woonwijken rekening houden met de menselijke maat, in goede samenwerking met de lokale gemeenschap worden ontworpen en ook rekening houden met de noodzaak van klimaatoverwegingen, heeft STIPO een driedaagse interne training gegeven.

Inhoud van de training

Op de eerste dag richtten we ons op het overbrengen van kennis over de ‘stad op ooghoogte’ en raakten we beter bekend met de casussen  en uitdagingen waar deelnemers in hun dagelijkse werk mee te maken krijgen. Op de tweede dag hebben we gewerkt aan de overgang van eenmalige en eenzijdige participatie naar een multidimensionale co-creatie van de stad samen met haar gebruikers. Op de derde dag richtten we ons op het helpen van de gemeenteambtenaren om de lessen te borgen in de plannen en place-led development.

Methoden

De training was gebaseerd op casussen van binnenkort te bouwen nieuwbouwwijken. Tijdens de training zorgden we ervoor dat theorie werd verweven met actieve interactieve oefeningen. Het doel van de training was niet alleen om kennis over te dragen via STIPO, maar ook om ruimte en methoden te creëren voor samenwerking en leren tussen de gemeenteambtenaren uit verschillende teams.

Zelf een training?

Bent u zelf benieuwd naar wat voor training Stipo u kan bieden, neem dan contact op met Olga op haar e-mailadres: olga.sowa@stipo.nl