Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Groene Lint Utrecht

De Gemeente Utrecht zet sinds 2018 in op het zijn van een gezonde stad. In de wijk Overvecht werd het project Groene Lint benoemd, als onderdeel van het programma Samen voor Overvecht. Het Groene Lint, een route van 4,6 kilometer lang, vraagt om  kwalitatieve publieke ruimtes, die mensen stimuleert om naar buiten te gaan, te bewegen en te ontmoeten. STIPO werd gevraagd om hier aan de slag te gaan om de behoeftes van Overvechters op te halen. De participatie activiteiten hebben we zoveel mogelijk samen laten vallen met bestaande organisaties in de wijk. We sluiten liever aan bij wat er is, dan daar zelf weer iets naast te organiseren.

Deze opdracht startte midden in de eerste Corona lockdown. Onze Corona-proof aanpak bestond uit knutselpakketten met posters van de route, online route ontwerpen via Minecraft en online gesprekken voeren met kleine groepjes betrokken bewoners. Ook zijn we in de zomer van 2020 de wijk in geweest met een Groene Lint camper, maakten we wandelingen en organiseerden we co-creatie workshops met bewoners. Al die participatie momenten hebben veel informatie opgeleverd die we hebben verwerkt in een ontwerpprogramma en het realiseren van quick wins. Ook stelden we twee placemakers aan, The Social Collective en All One. Zo creëerden we een ontwerp voor Het Groene Lint voor en met de buurt.

STIPO is niet langer direct betrokken, maar de realisatie van het ontwerp en de quick wins zijn volop in gang.

Klik hier voor de laatste updates over het Groene Lint .

Groene Lint Utrecht Overvecht bioscoop