Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Goede Groei in Delft

De Gemeente Delft heeft haar wensen voor de toekomst van Delft beschreven in de Omgevingsvisie en de Agenda 2040. STIPO ondersteunt en adviseert sinds zomer 2021 bij het maken van die de vertaling van de wensbeelden uit de visiedocumenten naar een praktisch stadsprogramma. Dit doen wij door middel van het ondersteunen en adviseren in een nieuwe manier van werken bij de gemeente. Een werkwijze die uitgaat van Samen Stad Maken.

Het stadsprogramma biedt handvatten voor de gemeente om te kiezen uit een veelheid aan projecten en initiatieven. Door het stadsprogramma kan gekeken worden welke projecten en initiatieven meehelpen aan de gewenste toekomst van Delft en welke niet. Zo werken we samen met de gemeente aan het faciliteren van Goede Groei. Hierin is verdichting met wonen geen doel op zich, maar combineren we het met (maatschappelijke) voorzieningen, goede openbare ruimte, (betaalbare) ruimte voor werk, de stad van korte afstanden en de noden van de omliggende buurten. Dit staat samengevat in het Kompas voor Goede Groei.