Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asphalt Art – Bloomberg Philanthropies

Opdracht
Bloomberg Philanthropies heeft Stipo gevraagd om de impact te meten van het Asphalt Art Initiative. Dit subsidieprogramma moedigt steden aan hun eigen processen te ontwikkelen om laagdrempelige en goedkope stedelijke impact te genereren.

Stipo heeft een kwalitatieve onderzoeksmethode ontwikkeld om de impact te meten van Asphalt Art op het verbeteren van de openbare ruimte. De eerste drie projecten zijn de afgelopen maanden gemonitord en geanalyseerd (Kessariani, Griekenland;Brussel, België; Varna, Bulgarije).  Op de foto’s is de implementatie van de Asphalt Art in Kessariani te zien.

Allereerst is er een nulmeting gedaan om inzichtelijk te maken wat er voor de Asphalt Art en wat er na de Asphalt Art met de openbare ruimte en de mensen die er gebruik van maken gebeurd is. Om een volledig beeld te krijgen en de lokale gemeenschap ook zoveel mogelijk eigenaarschap te geven, werkt Stipo samen met lokale partners in de verschillende steden.

Vervolg
Op termijn zullen meer steden in aanmerking komen voor een impactmeting en het is met veel genoegen dat Stipo hier een belangrijke rol in vervult. Voor meer informatie over Asphalt Art en Bloomberg Philanthropies, klik hier.

Meer weten?
Mocht u zelf met een project bezig zijn waarbij u de impact wilt meten en u kan hulp gebruiken, neem dan contact op met Lisette van Rhijn.

Bloomberg Asphalt Art Greece