Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Thomas Le Gras Bleeker

Adviseur Stedelijke Ontwikkeling

Thomas Le Gras is adviseur stedelijke ontwikkeling bij STIPO. Hij werkte recent aan strategische trajecten zoals het opstellen van een gebiedsorganisatie voor het Beurskwartier in Utrecht (meervoudig gebruik was een onderdeel van dit traject) en het evalueren van het beleid voor Binnenwater van de Gemeente Den Haag. Daarnaast werkte hij mee aan het masterplan voor Almere Pampus en begeleide placemakingtrajecten in onder andere Amsterdam en Almere. Thomas werkte aan diverse binnenstedelijke vraagstukken waarbij hij de energie in de buurt opzoekt en bewoners en ondernemers op duurzame manier betrekt bij hun omgeving.

Thomas maakte de overstap van de reclame branch naar stedelijke ontwikkeling. In de 15 jaar als reclame creatief heeft hij alles geleerd over hoe je op een creatieve manier een community aan een merk kan binden. Met die ervaring bindt hij nu een community aan een gebouw, wijk of stad.

Als stadmaker deed hij eerder ervaring op als voorzitter van de, door onder andere hem opgerichte, Stichting Stadsboeren. Zo maakte hij van dichtbij mee hoe een kleine verandering in de buurt voor een enorme verandering in de buurt kan zorgen. Én was het heel fijn om mensen direct meer over groen te leren.