Wil je inspiratie over gebiedsontwikkeling en updates over trainingen, events en projecten ontvangen? Schrijf je dan in.

Vera Neshataeva

Stagiair Placemaking Europe

Vera is geograaf en stedenbouwkundige met een passie voor de vernieuwing van stedelijk erfgoed, placemaking en duurzame ontwikkeling. Ze komt uit Sint-Petersburg, Rusland, waar ze een bachelor in geografie behaalde. In 2019, verhuisde Vera naar Nederland om haar master ruimtelijke planning aan de Universiteit Utrecht te volgen. In haar masterscriptie onderzocht ze de relatie tussen stedelijk erfgoed en placemaking aan de hand van een casestudy van Sint-Petersburg. Hierdoor draagt ​​Vera’s scriptie bij aan onderzoek naar community participatie en kwalitatieve openbare ruimte in post-socialistische landen waar placemaking nog in de kinderschoenen staat.
Vera gelooft dat de stage bij STIPO haar de kans zal geven om bij te dragen aan het oplossen van de complexe stedelijke opgaven in Europa en de rest van de wereld. Ze heeft ook ervaring met het plannen van evenementen en hoopt deze te kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van het Placemaking Europe netwerk.
Vera houdt van reizen, muziek en dansen. Dans is volgens haar een mix van sport en kunst. Het draagt bij aan je gezondheid en bevordert ook nog eens je creativiteit.