snijtekens
snijtekens
snijtekens
snijtekens
achtergrondafbeelding schaduw

In 1995 investeerden Geer Koopmans en Hans Karssenberg vijftig gulden in een kantoortafel en startten STIPO als zelfstandig bureau.

Nieuwe ideeën over stadsontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam leidden tot de oprichting van STIPO

Docent Geer Koopmans en de net afgestudeerde Hans Karssenberg wilden niets liever dan deze ideeën in de praktijk brengen. Op zoek naar werkelijke duurzaamheid, zijn de waarden die hen destijds dreven nog steeds onze waarden vandaag.

$about_img_img['alt']
We stellen het perspectief van de gebruikers van vandaag en morgen voorop.

Samen met de gebruikers richten we ons op: Langdurige kwaliteit ademend met de wensen van de tijd, de ziel van de plek met onderscheidend vermogen waarin mensen willen blijven investeren, gelaagdheid voor meervoudig en divers gebruik voor een eerlijke en inclusieve stad, publieke kwaliteit met de openbare ruimte als plek voor interactie en de plinten als de kapstok van de omgeving, eigenaarschap van de mensen, ondernemers en gebruikers van de plek.

Dit doen we samen met initiatiefnemers, bewoners, ondernemers, eigenaren, investeerders, overheden en andere kennispartners. We combineren doen en denken, theorie en praktijk, uitvoering en strategie, geleefde en geplande stad, bottom-up en top-down. We spreken de taal van de initiatiefnemers en de taal van de gevestigde investeerders en overheden. Juist in die combinatie ligt de basis voor langdurige kwaliteit.

Onze aanpak is gericht op co-creatie.
snijtekens
snijtekens
snijtekens
snijtekens
achtergrondafbeelding schaduw

Omdat de leef­omgeving zich niet laat vangen in één vakgebied hebben we een inter­disciplinair team van planologie tot stads­psychologie, politicologie en management.

Maak kennis met ons team
icoon link icoon link
Al ons werk is open source.

De kennis, aanpak, inzichten en
inspiratie die we verzamelen willen we zo veel mogelijk delen, zodat zoveel mogelijk mensen er bij het werken in hun praktijk hun voordeel mee kunnen doen. Ons werk valt daarom niet onder copyright maar onder de Creative Commons Licentie CC BY-SA 3.0. Hiermee ben je vrij om ons werk te delen en te bewerken onder voorwaarde van naamsvermelding en gelijk delen onder dezelfde voorwaarden.

Elk vraagstuk vereist zijn eigen, unieke keten van disciplines. Rondom onze kern beschikken we daarom over een uitgebreid netwerk van specialisten.

  • Collega publieke ontwikkelaars en stadmakers met aanvullende expertises van planeconomie en leegstandsbeheer tot ontwerp.
  • Initiatiefnemers uit het veld, kunstenaars en creatieven, sociale ondernemingen.
  • Kennispartners als universiteiten, architectuur-centra en landelijke expertisecentra als Platform31 of Pakhuis de Zwijger.
  • Internationale partners: UN Habitat, Future of Places, PPS.org en Gehl Architects.
Onze partners zijn talrijk. Een divers netwerk van specialisten.