sep 12 - sep 16 2017

Metropolitan Field Trip Beirut, Lebanon – Placemaking for Peacemaking

Kosten zijn inclusief het Placemaking for Peacemaking programma, de vluchten (Alitalia: Amsterdam - Beirut), hotel kosten (single room), lunches en gezamenlijk diners: € 1275 (ex. BTW).

icoon ticketEventbright

STIPO Academie is trots om de volgende Metropolitan Field Trip aan te kondigen naar Beirut, de hoofdstad van Libanon van 13 – 16 september. In samenwerking met de lokale Notre Dame University en Project for Public Spaces associate Rony Al Jalkh organiseren wij een drie daagse workshop voor beleidsmakers, stedenbouwkundigen & stadsliefhebbers over het creëren van goede bestemmingen, voor ontmoeting en gemeenschappen die diversiteit en overbruggingsconflicten omarmen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Let op: deadline voor registratie is op 3 juni 2017!

Programma

Als groep bezoeken wij verschillende plekken in de publieke ruimte in Beirut en haar omgeving, dit zijn voorbeelden die zijn ontworpen door inspirerende lokale stadmakers. Bij het programma staat learning by doing centraal. Dus aanvullend op lezingen en expedities zullen wij als groep, samen met studenten, werken aan een placemaking voorstel en ontwerp voor een gemeente.

In Beirut zullen wij samenwerken met de lokale gemeenschap om voor goede openbare ruimte te verzorgen, voor Libanese inwoners, evenals Syrische vluchtelingen die daar wonen. Dit is van belang om ontmoetingen in de openbare ruimte te bevorderen en om een veilige en uitnodigende omgeving te creëren in de publieke realm. Studenten van de NDU zullen later, in samenwerking met de gemeente, werken aan specifieke plannen en het realiseren van deze plannen.

Voor meer informatie over het evenement, check het evenement op Facebook. Klik op de hyperlinks voor meer informatie over Rony Al Jalkh en Placemaking for Peacemaking.