jul 07 - jun 07 2018

Betere Steden Training: Placemaking

€ 395,-

icoon tickettickets

In samenwerking met:

Acquire Publishingicoon externe link

It is difficult to design a space that will not attract people. What is remarkable is how often this has been accomplished.” – William H. (Holly) White

De kwaliteit van de openbare ruimte is de ruggengraat van een duurzame stad. Goede steden, plekken waar je graag langer wilt verblijven, menselijke maat en interactie met gebouwen en straten, eigenaarschap bij gebruikers, placemaking en goede plinten (een actieve begane grond) en een aanpak waarbij de gebruikerservaring centraal staat – dat is waar de stad op ooghoogte om draait.

Wat zijn goede plekken en hoe maak je deze plekken?
Samen met lokale partners en stakeholders creëer je ruimte voor co-creatie voor goede menselijke maat in straten en op plekken, nieuw ontwikkelde gebouwen, het vernieuwen van bestaande straten en buurten, en kan je workshops organiseren om het lokale netwerk te verzamelen in de vorm van bijvoorbeeld een straat coalitie of ‘place management-team’.

 “Everyone has the right to live in a great place. More importantly, everyone has the right to contribute to making the place where they already live great.” – Fred Kent

U leert
Over het werken aan goede openbare ruimte, het bouwen aan lokale netwerken, te werken aan korte- en lange termijn strategieën en praktische tools zoals de place en eye level game.

Locatie: De training vindt plaats op een inspirerende locatie, waar we ter plekke praktijkvoorbeelden bezoeken.

Feiten op een rij

Datum:                Donderdag 7 juni 2018
Tijden:                 09.30 – 16.30 uur
Trainer(s):           volgt
Locatie:                volgt
Tarief:                  € 395,-

Je kunt als organisatie ook vooraf intekenen op alle vier de trainingen. De kosten bedragen dan €1.250,- en per keer mag er een andere deelnemer van de organisatie meedoen.