sep 05 - sep 05 2018

Betere Steden Training: Inclusieve Openbare Ruimte

€ 395,-

icoon tickettickets

In samenwerking met:

Acquire Publishingicoon externe link

“Jullie noemen het publieke ruimte. In Ghana was het de plek waar mijn leven zich afspeelde. Mijn huis gebruikte ik alleen om te slapen.”- Ghanese man in de Amsterdamse Poort, Amsterdam Zuid-Oost.

De openbare ruimte is van iedereen: voor jong en oud, arm en rijk, man en vrouw, onafhankelijk van je culturele achtergrond, religie of kleur. Het is de plek waar verschillende mensen elkaar ontmoeten en informeel contact hebben. Dat is het uitgangspunt. We zien in onze steden echter steeds meer polarisatie en gentrification. Ook in de buitenruimte.

  • Hoe werken we aan inclusieve openbare ruimte waarin een diversiteit aan mensen zich thuis voelt?
  • Wat verwachten Nederlanders met een migratieachtergrond van een goede plek?
  • Hoe creëren we voldoende ruimte voor (religieuze) vrouwen om in de openbare ruimte mee te doen?
  • Wat betekent het voor onze werkmethoden zoals Placemaking of de Stad op Ooghoogte?


Training mede gebaseerd op recent onderzoek

STIPO werkt al jaren in tal van buurten met mensen van allerlei achtergronden. Sinds enige tijd doen we gericht onderzoek naar inclusiviteit in de stad. Via veldwerk in verschillende steden, interviews met professionals en in samenwerking met urbanisten in andere landen, zowel het westen (Stockholm) als het oosten (Beiroet en Taipei).

U leert
Op wat voor verschillende manieren er tegen het begrip openbare ruimte wordt aangekeken, hoe u invulling geeft aan inclusieve plekken en welke werkmethode er u in kunt zetten.

Feiten op een rij

Datum:                Woensdag 5 september 2018
Tijden:                 09.30 – 16.30 uur
Trainer(s):          volgt
Locatie:                volgt
Tarief:                  € 395,-

Je kunt als organisatie ook vooraf intekenen op alle vier de trainingen. De kosten bedragen dan €1.250,- en per keer mag er een andere deelnemer van de organisatie meedoen.