The City at Eye Level Kids.

Stad op ooghoogte

De kwaliteit van de openbare ruimte is de ruggengraat van een duurzame stad. Goede steden, plekken waar je graag langer wilt verblijven, menselijke maat en interactie met gebouwen en straten, eigenaarschap bij gebruikers, placemaking en goede plinten (een actieve begane grond) en een aanpak waarbij de gebruikerservaring centraal staat – dat is waar de stad op ooghoogte om draait.

Boek en netwerk

Wij helpen steden bij het ontwikkelen van dit soort plekken, in samenwerking met internationale netwerken. Samen met co-auteurs uit ons netwerk hebben wij artikelen en casussen verzameld over de stad op ooghoogte, zoals; de geschiedenis van de plint, de auditieve ervaring op oorhoogte, de fietser in de stad, de kansen van leegstand, de kracht van markten en vele internationale voorbeelden van succesvolle en vooruitstrevende projecten. Maar in beide edities van The City at Eye Level zijn er alleen artikelen geschreven gezien vanuit een volwassen perspectief.

Kinderlijke maat

Omdat bij de stad op ooghoogte de menselijke maat centraal staat was het een logische keus om de stad op ooghoogte vanuit een gevarieerd perspectief te benaderen. Door onze collega’s Vivian Doumpa uit Thessaloniki en Rosa Danenberg uit Stockholm is de City at Eye Level methode herontwikkeld. In the City at Eye Level – kids wordt het creëren van goede straten en plekken op straathoogte bekeken vanuit het perspectief van kinderen en hun ouders. Door het winnen van de Urban95 Challenge, geïnitieerd door de Bernard van Leer Foundation, is het project in 2017 van start gegaan.

Uitkomsten

Om een bèta-methode te ontwikkelen heeft het project verschillende fases doorlopen. Het City at Eye Level netwerk is verder aangevuld met stadmakers, placemakers, ontwerpers, en experts, met een passie voor goede publieke ruimte voor kinderen. Samen met de bèta-methode, artikelen en casussen is het boek “The City at Eye Level for Kids” ontwikkeld. Thessaloniki en Stockholm worden vervolgens gebruikt als testveld voor de ontwikkelde methode om tenslotte een concept-beleidsdocument te ontwikkelen.

Boeklaunch in Valencia

Het boek is gelanceerd tijdens Placemaking Week Europe in Valencia in 2019. Volg onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven.

In samenwerking met:

Bernard van Leer Foundationicoon externe link

Het team:

Meer weten?

icoon mailVivian Doumpa
icoon E-mailadres succesvol gekopieerd naar klembord